Innehållsförteckning, näring och RDI för Potatisbakelse vaniljkräm smörkräm marsipan (SLV)

SLV - Svenska Livsmedelsverket

Detta är alltså inte produkter som går att köpa direkt i butik utan är mått på produkters innehåll (i genomnsnitt) som Svenska Livsmedelsverket har tagit fram för att kunna beräkna näring och få en fingervisning om vad vår mat innehåller. Dessa produkter innehåller oftast mer information än övriga, och stämmer tyvärr inte alltid helt överrens med den faktiska produkt du köper i butik (se förpackning). Där är även stora variationer inom samma livsmedel, och detta är då ett genomsnitt.

Näringsinformation

Potatisbakelse vaniljkräm smörkräm marsipan´s innehåll visas per 100 g, har ett näringsindex på 217 och dess RDI (Rekommenderat Dagligt Intag) baseras på:


Energifördelning

Näringsämne Mängd RDI
Fett 16.8 g
Kolhydrater 56.8 g
Protein 4.8 g
Fibrer 2.9 g
12.0 %

Energiinnehåll

Näringsämne Mängd
kcal 405.0 kcal
kJ 1693.0 kJ

Vtiaminer

Näringsämne Mängd RDI
Vitamin A 60.0 ug
9.0 %
Vitamin B1 0.0 mg
1.0 %
Vitamin B2 0.3 mg
19.0 %
Vitamin B3 0.5 mg
3.0 %
Vitamin B6 0.0 mg
2.0 %
Vitamin B12 0.2 ug
9.0 %
Vitamin C 0.0 mg
0.0 %
Vitamin D 0.1 ug
1.0 %
Vitamin E 3.1 mg
38.0 %
Vitamin K 7.0 mg
10.0 %

Mineraler

Näringsämne Mängd RDI
Fosfor 120.0 mg
20.0 %
Järn 0.7 mg
5.0 %
Jod 9.0 ug
6.0 %
Kalcium 52.0 mg
6.0 %
Kalium 145.0 mg
5.0 %
Magnesium 32.0 mg
11.0 %
Natrium 112.0 mg
5.0 %
Selen 2.6 mg
6.0 %
Zink 0.6 mg
8.0 %

Fettsyror

Näringsämne Mängd
Mättade 6.5 g
Enkelomättade 7.2 g
Fleromättade 2.2 g
Transfetter 0.6 g
Kolesterol 39.4 mg

Mättade Fettsyror

Enkelomättade Fettsyror

Näringsämne Mängd
Vaccensyra 6.9 g
Palmitoleinsyra 0.1 g
Omega 9 6.9 g

Fleromättade Fettsyror

Näringsämne Mängd RDI
Arakidonsyra 0.0 g
DHA 0.0 g
0.0 %
DPA 0.0 g
EPA 0.0 g
0.0 %
Linolsyra 2.0 g
Linolensyra 0.1 g
Omega 3 0.1 g
4.0 %
Omega 6 2.0 g
27.0 %

Sockerarter

Näringsämne Mängd
Monosackarider 3.6 g
Disackarider 42.5 g
Sackaros 40.0 g

Övrigt

Näringsämne Mängd RDI
Aska 0.8 g
Salt 0.3 g
5.0 %
Alkohol 0.0 g
Vatten 17.8 g
1.0 %